Engineer ICT werkplek

Baan gegevens

 • Bedrijf: Enexis
 • Plaats: Zwolle
 • Plaatsingsdatum: 31-07-2020
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Als Engineer maak je deel uit van het hieronder beschreven ICT Werkplek team. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinaire organisatie die invulling geeft aan de continuïteit-, vernieuwings- en innovatie aspecten van de informatievoorziening binnen Enexis.

Jij als Engineer zorgt mede voor een veilige, betaalbare, wendbare en betrouwbare ICT-werkplek voor zowel de kantoormedewerker als de medewerkers in de specifieke doelgroepen. Dit doe je door het analyseren, plannen en (laten)doorvoeren van wijzigingen middels (software) engineering. Ook het participeren in oplosteams bij (productie)verstoringen behoort tot je takenpakket.

Daarnaast ben je niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van change, incident en problem management, maar vervul je ook een belangrijke rol in het continue verder ontwikkelen van de werkplek dienstverlening. 

Taken en verantwoordelijkheden:

Je bent pimair verantwoordelijk voor alle werkplek solutions en het dagelijkse beheer en development taken in een cloud omgeving ter ondersteuning van de diverse werkpleksmaken. Daarnaast ook voor de dagelijkse ondersteuning en vernieuwstaken specifiek voor portaalwerkplek gebruikers. Dit gaat nu om circa 500 GIS gebruikers en 100 KA gebruikers.

Je zet de requirements om naar technisch ontwerp. Denk aan  low level designs en technische ontwerpen. Je komt pro actief met verbetervoorstellen  voor de huidige Enexis werkplek solutions en werkt met ICT-Werkplek concepten en solutions. Ook draai je mee in 24/7 storing- en wachtdiensten met het team ICT Werkplekken. Je werkt nauw samen met andere specialisten, zowel binnen als buiten het team.

Gestelde eisen

Je neemt de verantwoordelijkheid voor een juiste werking van de producten en diensten van het team. Je komt pro actief met voorstellen voor vereenvoudiging van beheer, security verbeteringen of aanpassingen op het gebied van productiviteit. Op basis van kennis, ervaring én interesse verdeel je de werkzaamheden met je collega Engineer en vervang je elkaar bij afwezigheid.

Om deze functie goed uit te oefenen beschik je minimaal over een HBO+ werk- en denkniveau aangevuld met ICT gerichte opleidingen. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar ervaring als werkplek Engineer, en met het werken in de cloud, specifiek op het vlak van IAAS producten. Ervaring met DevOps tooling is vereist. Uiteraard ben je bekend met de standaarden, methodieken en principes op het gebied van Werkplek beheer en development. Ervaring met DevOps tooling is een vereiste.

Ook heb je ruime ervaring met het beheer op grote aantallen ICT werkplekken (minimaal 1000 stuks).

Dit alles blijkt uit jouw cv.

Je kunt goed zelfstandig werken en bent een teamspeler. Daarnaast weet je de juiste zaken prioriteit te geven en kun je eigen werkzaamheden goed en zelfstandig plannen en organiseren. Tevens beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je bent analytisch sterk, resultaat- en kwaliteitsgericht.

Kennisgebieden:

De ondersteunende servers en services tbv ICT werkplek worden volledig geleverd door clouddiensten die we afnemen als IAAS diensten vanuit Azure en AWS.

Voor het realiseren, aanpassen en beheren van deze IAAS diensten is kennis en ervaring noodzakelijk op gebied van onderstaande tooling en middelen. Ook neem je generieke kennis en ervaring op het gebied van scripting (bijv. PowerShell) mee.

Specifieke kennis en ervaring met oa de volgende producten is een pre:

 • Terraforms
 • Gitlab
 • Ansible
 • Datadog
 • Splunk

Daarnaast heb je veel kennis en ervaring van Windows 10, Intune, WAAS, SCCM, AD en Azure AD, Office, Windows Server en ook met aanpalende gebieden zoals: IAM, Integratie, security/privacy en Office 365 en ITIL V3

Kennis van PAAS/SAAS portaal werkplek oplossingen als bijv. RDS, Citrix, Frame is wenselijk.

Aanbod

Ben je al enthousiast geworden? Als sociale werkgever bieden wij je naast een goede balans tussen werk en privé, veel vrijheid en ook nog eens een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Dit pakket kun je naar jouw eigen wensen inzetten. Houd jij bijvoorbeeld van verre reizen? Bij ons krijg je 24,5 vakantiedag, maar kun je in totaal nog 35,5 dag bijkopen vanuit jouw persoonlijk budget!

Vind jij sporten of jezelf ontwikkelen een must? Je krijgt een bruto budget van €500,- per jaar voor je sportabonnement en is er budget voor het volgen van training en opleidingen.

Nog steeds enthousiast?

Je ontvangt een budget van 28,7% over je bruto jaarsalaris. Hierin zit o.a. je vakantiegeld, ADV en 13e maand. Dit budget is flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld het bijkopen van extra verlof of een maandelijkse uitbetaling.

 • Deze functie is ingedeeld in klasse 15, met een inschaling tussen € 3.338,- en € 4.768,- bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek. 
 • Een reiskostenvergoeding en een 1e klas OV-kaart, inclusief gebruik van een OV-fiets;
 • Een goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen;
 • Een laptop en telefoon die je ook privé kunt gebruiken;

Screeningsbeleid

Ons screeningsbeleid houdt, afhankelijk van de functie, in: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van cv, identiteitspapieren en diploma's en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Het is vanwege veiligheidsrichtlijnen, noodzakelijk om vloeiend Nederlands te spreken, lezen en schrijven.

Ben jij de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan nu of neem voor meer informatie contact op met Irene van Ballegooij (Corporate Recruiter) via  of bel/app naar 06-15555245.

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 3.240 - € 4.629 p/m

Informatie over Enexis

In onze maatschappij is energie onmisbaar. Daarom werken we aan een betrouwbare en duurzame energievoorziening voor vandaag én voor de toekomst. De bedrijven binnen Enexis Groep zijn samen gedreven, snel en wendbaar. En zo kunnen we met onze 4500 gedreven medewerkers de maatschappelijke eisen en de uitdagingen in de energiewereld aan. Door onze kennis, expertise en energie op alle mogelijke manieren in te zetten, geven wij vaart aan de energietransitie. Een maatschappelijke rol die we ook in tijden van snelle verandering blijven waarmaken. Nu en in de toekomst. Wij zijn de regisseur in de energietransitie. Ben je benieuwd naar onze visie? Check dan onze visie op de toekomstDe afdeling ICT Werkplek maakt deel uit van het domein Platvormen & Services. De afdeling richt zich op de generieke diensten binnen Enexis ICT. De afdeling bestaat uit 25 personen, dit zijn functioneel (applicatie)beheerders, engineers, informatieanalisten, consultants, architecten en een manager. Wij ontwerpen, leveren en beheren in eigen regie verschillende ICT-werkplekken en diensten voor alle Enexis medewerkers. Denk aan de standaard Windows 10 werkplek, Unified Communications/Telefonie en generieke werkplekapplicaties. Naast het leveren en onderhouden van de standaard Windows 10 ICT werkplek is er veel aandacht voor specifieke doelgroepen en bijbehorende werkplekvarianten.

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ZwolleVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Zwolle Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Zwolle.
 • Zaterdag chauffeur C horecadistributie, Meppel

  Gisteren geplaatst door Consolid

  Je start in de ochtend bij de opdrachtgever en zorgt er voor dat de orders netjes en tijdig bij de klanten geleverd worden. Je neemt de tijd om de bestelling uit te laden en om te kijken of er andere zaken zijn waarmee je kunt helpen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant, dus hét visitekaartje van de opdrachtgever! Het is jouw verantwoordelijkheid dat de klant tevreden is over de geleverde orders. Je levert het eten en drinken tot in de keukens van chefs in de horeca, van luxe...

  Consolid
 • CE chauffeur, Raalte

  Gisteren geplaatst door Consolid

  Voor een toonaangevend transportbedrijf zijn wij op zoek naar CE chauffeurs voor standplaats Raalte.Van maandag tot en met zaterdag wordt er gereden naar de verschillende filialen van Jumbo om deze te voorzien van gekoelde producten. Je rijdt met een oplegger met koelmotor door heel Nederland om winkels te voorzien van een nieuwe lading producten. Het aantal te bevoorraden winkels hangt af van de route die je die dag rijdt. Het aantal stops ligt vaak tussen de 10 a 15. Om het in- en uitladen...

  Consolid
 • .NET developer worden bij onze leukste klant?

  Toegevoegd op 31-07-2020 door CareerValue B.V.

  Er is daarom altijd behoefte aan nieuwe collega's op gebied van .NET Development, maar ook binnen andere takken van ontwikkeling. Daarnaast is het verloop van medewerkers heel laag: Wanneer je hier eenmaal werkt, zul je niet snel meer weg willen. De doorgroeimogelijkheden zijn onbeperkt, de opdrachten altijd uitdagend en interessant en daar bovenop zijn de arbeidsvoorwaarden ook nog eens uitstekend. Neem contact met mij op, dan plan ik op korte termijn een gesprek en dan zul je het mij je...

 • Technical Support Engineer - Zwolle (Aankomend Cloud Specialist, Microsoft Azure, PowerShell)

  Toegevoegd op 31-07-2020 door Korndewal

  Op zoek naar vaste baan bij een ambitieuze Cloudserviceprovider gevestigd in Zwolle? Een organisatie die op hoog niveau meedenkt met klanten om de performance, schaalbaarheid en beschikbaarheid van applicaties in de Cloud te garanderen? Ter uitbreiding van het Continuous Improvement Team zoeken wij een Technical Support Engineer.Als Technical Support Engineer ben je verantwoordelijk voor het technische beheer van Azure omgevingen en de ontwikkeling hiervan. Je zal complexe incidenten...

 • BI-ontwikkelaars, 36 uur, Zwolle, Overijssel

  Toegevoegd op 31-07-2020 door Trajectum

  Vind jij het een uitdaging om onze onlangs professioneel opgezette BI-omgeving op basis van Power-BI en Timextender verder door te ontwikkelen en optimaliseren?Wat ga je doen?Als BI-ontwikkelaar bij Trajectum ben jij door jouw gedegen kennis van business intelligence en belangstelling voor de organisatie van de zorg de schakel tussen de gebruikers, controllers en ICT. Jij bent verantwoordelijk voor het bouwen van dashboards en rapporten die aansluiten bij de informatiebehoefte van de klanten...

ZwolleVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Zwolle

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Zwolle? Op de ZwolleVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ZwolleVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank