(Afstudeer)Stage ICT Servicedesk

Baan gegevens

 • Bedrijf: Enexis
 • Plaats: Zwolle
 • Plaatsingsdatum: 31-07-2020
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Leer-werk overeenkomst


Algemene omschrijving

Momenteel zijn we op zoek naar 1 fulltime of 2 parttime stagiairs per 9-2020. Als IT Servicemanagement willen wij van een reactieve organisatie naar een proactieve organisatie bewegen. Daarbij willen wij onder andere gebruik maken van monitoring, in dat kader hebben wij twee (parttime) of één (fulltime) stage-/afstudeeropdracht geformuleerd: verbeteronderzoek op het gebied van monitoring & verbeteronderzoek op het gebied van faalkosten. We leggen je hieronder graag uit hoe we dit voor ons zien.


Inventariseren van alle huidig gebruikte monitoring binnen het domein P&S (type monitoring.

 • Naam van de monitoring tool/oplossing. 
 • De scope: waar wordt het op ingezet en wat wordt er exact gemonitord (technisch/functioneel).    
 • Welke tijden worden er gemonitord, tegen welke tresholds, is er bijv. automatische signalering via SMS of mail o.i.d.?  
 • Wie is verantwoordelijk en heeft als taak dat er gemonitord/beheerd wordt?

  Al de huidige monitoring plotten op de 7 lagen ICT architectuur.

 • Uitvoeren van een GAP analyse.
 • Aanbevelingen geven om hierin een verbeterslag te maken.

  Daarnaast willen we een tweede onderzoek hieraan koppelen. Het vermoeden bestaat namelijk dat ICT veel faalkosten maakt. Onder faalkosten wordt verstaan: door het niet volgen van afspraken, procedures en processen, moet herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. De kosten die daarin gemaakt worden zijn faalkosten. Bij first time right, worden deze kosten niet gemaakt. Voorbeeld: door het ordentelijk uitvoeren van een change, volgens afspraken en proces, vinden er geen verstoringen plaats en zijn er dus geen faalkosten.

  Deze opdrachtformulering is:
  1.    Inventariseren wat de hoogte is van alle faalkosten, die ICT per jaar maakt.
  2.    Splits deze uit per type veroorzaker, zodat wij over kengetallen beschikken o.b.v. de oorzaak. Bijvoorbeeld het niet goed uitvoeren van een change kost gemiddeld een x bedrag aan faalkosten.

Gestelde eisen

We zoeken iemand die momenteel een hbo of wo opleiding volgt op het gebied van (Technische) Bedrijfskunde/Informatica/ICT/Economisch.

In deze opdracht wordt van je verwacht dat je in staat bent om snel en juist verbinding te maken met collega's en zelfstandig aan de slag gaat, met natuurlijk de juiste handvaten vanuit onze kant.

Aanbod

Naast een toffe opdracht en een leuke bedrijfssfeer ontvang je van ons een stagevergoeding (bruto op voltijdbasis) afhankelijk van je niveau: 

 •     Hbo/universitair niveau €300,- bruto;
 •     Afstudeeropdrachten op HBO/Universitair niveau €450,- bruto.
   

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 300 - € 450 p/m

Informatie over Enexis

De ICT ServiceDesk is het single point of contact voor IT-gerelateerd advies en ondersteuning voor alle medewerkers van Enexis. De ICT ServiceDesk wil een uitstekende serviceprovider zijn en doet dat door klantgericht en de spin in het web te zijn tussen alle partijen. Daarnaast willen wij een lerende organisatie zijn door LEAN methodieken toe te passen, waardoor wij continu verbeteren. In dat kader willen wij ook gaan werken met Agile/KANBAN methodiek.Onze speerpunten zijn het realiseren van een hoge klanttevredenheid en ongestoorde ICT dienstverlening, door de klant te helpen en te ontzorgen en eigenaarschap nemen.De ServiceDesk is gelokaliseerd op de locaties in Zwolle (12 medewerkers) en Weert (5 medewerkers). 

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ZwolleVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Zwolle Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Zwolle.
 • Zaterdag chauffeur C horecadistributie, Meppel

  Gisteren geplaatst door Consolid

  Je start in de ochtend bij de opdrachtgever en zorgt er voor dat de orders netjes en tijdig bij de klanten geleverd worden. Je neemt de tijd om de bestelling uit te laden en om te kijken of er andere zaken zijn waarmee je kunt helpen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant, dus hét visitekaartje van de opdrachtgever! Het is jouw verantwoordelijkheid dat de klant tevreden is over de geleverde orders. Je levert het eten en drinken tot in de keukens van chefs in de horeca, van luxe...

  Consolid
 • CE chauffeur, Raalte

  Gisteren geplaatst door Consolid

  Voor een toonaangevend transportbedrijf zijn wij op zoek naar CE chauffeurs voor standplaats Raalte.Van maandag tot en met zaterdag wordt er gereden naar de verschillende filialen van Jumbo om deze te voorzien van gekoelde producten. Je rijdt met een oplegger met koelmotor door heel Nederland om winkels te voorzien van een nieuwe lading producten. Het aantal te bevoorraden winkels hangt af van de route die je die dag rijdt. Het aantal stops ligt vaak tussen de 10 a 15. Om het in- en uitladen...

  Consolid
 • .NET developer worden bij onze leukste klant?

  Toegevoegd op 31-07-2020 door CareerValue B.V.

  Er is daarom altijd behoefte aan nieuwe collega's op gebied van .NET Development, maar ook binnen andere takken van ontwikkeling. Daarnaast is het verloop van medewerkers heel laag: Wanneer je hier eenmaal werkt, zul je niet snel meer weg willen. De doorgroeimogelijkheden zijn onbeperkt, de opdrachten altijd uitdagend en interessant en daar bovenop zijn de arbeidsvoorwaarden ook nog eens uitstekend. Neem contact met mij op, dan plan ik op korte termijn een gesprek en dan zul je het mij je...

 • Technical Support Engineer - Zwolle (Aankomend Cloud Specialist, Microsoft Azure, PowerShell)

  Toegevoegd op 31-07-2020 door Korndewal

  Op zoek naar vaste baan bij een ambitieuze Cloudserviceprovider gevestigd in Zwolle? Een organisatie die op hoog niveau meedenkt met klanten om de performance, schaalbaarheid en beschikbaarheid van applicaties in de Cloud te garanderen? Ter uitbreiding van het Continuous Improvement Team zoeken wij een Technical Support Engineer.Als Technical Support Engineer ben je verantwoordelijk voor het technische beheer van Azure omgevingen en de ontwikkeling hiervan. Je zal complexe incidenten...

 • BI-ontwikkelaars, 36 uur, Zwolle, Overijssel

  Toegevoegd op 31-07-2020 door Trajectum

  Vind jij het een uitdaging om onze onlangs professioneel opgezette BI-omgeving op basis van Power-BI en Timextender verder door te ontwikkelen en optimaliseren?Wat ga je doen?Als BI-ontwikkelaar bij Trajectum ben jij door jouw gedegen kennis van business intelligence en belangstelling voor de organisatie van de zorg de schakel tussen de gebruikers, controllers en ICT. Jij bent verantwoordelijk voor het bouwen van dashboards en rapporten die aansluiten bij de informatiebehoefte van de klanten...

ZwolleVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Zwolle

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Zwolle? Op de ZwolleVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ZwolleVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank